Tlačové správy

Pokrovi v RAL barvah za elektrarno


Pokrovi jaškov v barvah barvne lestvice RAL
Kupec je imel odločilno zahtevo, da morajo biti pokrovi jaškov usklajeni s podlago v okolici. Pokrovi iz vlaknastega kompozita se lahko izdelujejo v veliko barvnih odtenkih. Med proizvodnjo se v granulat vmešajo pigmenti, da se zagotovi, da bo barvno urejena ne samo površina pokrova, ampak celotna površina kot takšna. Razen tega se lahko vključi tudi logotip podjetja, kar poveča univerzalnost uporabe pokrovov iz vlaknastega kompozita.

Kot je mogoče videti na slikah, betonski pokrovi so zaradi utrujenosti materiala, razpok in zlomov že zdavnaj ne le presegli svojo življenjsko dobo, ampak predstavljajo tudi varnostno tveganje. V primeru uporabe nerjavečih, protizdrsnih in neverjetno stabilnih pokrovov iz vlaknastega kompozita so vsa ta tveganja preteklost.

V drugem gradbenem odseku so bili v dolžini 7,65 m izbrani pokrovi iz vlaknastega kompozita dolžine 1 350 mm razreda obremenitve D 400. Pokrovi se nahajajo v coni vhoda v kotlovnico, skozi katero preko harmonika vrat redno prihajajo in odhajajo tovorna vozila.

V tem primeru so bili potrebni pokrovi, ki dopolnjujejo obstoječo barvno podlago.

Kratek pregled prednosti

  • manjša teža pri odpiranju in rokovanju s pokrovi
  • pokrove lahko enostavno odstranita dve osebi, četudi izpolnjujejo zahteve visoke stopnje obremenitve
  • odpornost proti rjavenju
  • pokrovi so nekovinski, torej so kot odpadna surovina brez vrednosti