Tlačové správy

Pokritje retencijskega rezervoarja s protizdrsnimi pokrovi


Površinski pokrovi iz vlaknastega kompozita za pokrivanje „odprtega“ retencijskega rezervoarja za meteorološko vodo v stanovanjskem območju 
Enostaven dostop za upravljavca
Glavni izziv v okviru zahtevanega protipoplavnega ukrepa je temeljil v tem, da se upravljavcu omogoči popoln in enostaven dostop do retencijskega rezervoarja, da bo v njem lahko razen drugega redno preverjal nivo meteorološke vode.

Širina jaška je 3 metre, dolžina pa 13 metrov. Zahtevnost te konstrukcije je bila v tem, ker je točno nad sredino jaška jekleni nosilec. Pokrovi za to napravo so bili v sodelovanju z inženirsko pisarno razviti v najkrajšem možnem času.

Pokrovi jaškov se nahajajo v stanovanjskem območju. Varnost za pešce zagotavlja protizdrsna površina po standardih DIN 51097 in DIN 51130.

Sistem linijskega/površinskega pokrova omogoča fleksibilno odpiranje pokrovov
Pokrovi iz vlaknastega kompozita so lahki, odporni proti vremenskim vplivom in z visoko stopnjo obremenitve. Po vključitvi tehnične smole med proizvodnim postopkom postane vsak pokrov monolitni izdelek iz vlaknastega kompozita z vrhunskimi tehničnimi karakteristikami.

Ta sistem linijskih površinskih pokrovov ima to prednost, da omogoča odpiranje samo pokrovov v nezasedenem področju.

S posameznimi pokrovi lahko rokujeta dve osebi, brez težkega orodja za dvigovanje ali drugih teleskopskih naprav. Včasih, v odvisnosti od individualne konstrukcijske dolžine, za ta namen zadostuje tudi ena oseba.

Prednosti pokrovov iz vlaknastega kompozita

  • specifične rešitve kupca
  • izdelek ne zahteva vzdrževanja – ne rjavi in je odporen proti UV žarkom
  • izboljšani zdravstveni in varnostni vidiki