Tlačové správy

Konec težav z rjavenjem kovinskih pokrovov


Nerjaveči pokrovi iz vlaknastega kompozita

Korozijske lastnosti metana so povzročili močno prizadetost in poškodbe prvotno nameščenih jeklenih pokrovov. Pokrovi iz vlaknastega kompozita so zaradi svoje strukture iz vlaknastega kompozita odporni proti rjavenju. Poleg tega se le malo odzivajo na kemično agresivne pline. Pokrovi iz vlaknastega kompozita so tako zelo dobra alternativa za običajne pokrove.

Enostaven dostop za upravljavca

Prav zaradi posebnega področja uporabe so bili razviti pokrovi iz vlaknastega kompozita. Ena od glavnih zahtev je bila možnost enostavnega dostopa za upravljavca, ki mora redno vstopati v kanalizacijski jašek. Jaški so različnih dimenzij in so betonski. Zaradi enostavne montaže se pokrovi iz vlaknastega kompozita lahko namestijo neposredno na obstoječi jašek, ni torej potrebno rušenje in vnovična izdelava betonskega okvira.

Pokrovi iz vlaknastega kompozita za vodilno angleško družbo za ravnanje z odpadki

V sodelovanju z inženirsko pisarno so bili pokrovi za ta objekt razviti v najkrajšem možnem času. Varnost za pešce zagotavlja protizdrsna površina v smislu standardov DIN 51097 in DIN 51130.

Pokrovi iz vlaknastega kompozita, zasnovani kot izdelek brez vzdrževanja, omogočajo enostaven in varen dostop do naprave. So lahki, odporni proti vremenskim vplivom in z visoko stopnjo obremenitve. Po vključitvi tehnične smole med proizvodnim postopkom postane vsak pokrov monolitni izdelek iz vlaknastega kompozita z vrhunskim tehničnimi karakteristikami.